• American Traditional BBQ
  • Bestellen op vrijdag, zaterdag en zondag

Geschiedenis American BBQ 

Het barbecueën is niet alleen van deze tijd. Nog voor de oprichting van de deelstaten hielden de Amerikaanse indianen al van de BBQ. Zo regen ze hele zalmen aan ceder houten stokken en werden deze boven een vuur geroosterd. Amerika is een land vol met wilde dieren, rivieren en baaien vol met vis en grote wouden met veel eikenhout. Ja, dit is het walhalla voor de echte BBQ liefhebber. Het eikenhout werd als brandstof gebruikt bij het bereiden van vlees en vis. In de zuidelijke staten van de Verenigde Staten werden hele varkens aan het spit bereid.  De varkens werden bereid boven een gat in de grond waarin verkoolde boomstammen lagen. Hier ligt de oorsprong van de Amerikaanse BBQ. 

 

WAT IS AMERIKAANS BARBECUEËN?

Real American BBQ, het echte Amerikaanse barbecueën, staat bekend als de klassieke BBQ. Het vlees wordt volgens de 'low&slow' methode bereid boven een rokend vuur. Zo zijn er tal van klassieke BBQ gerechten ontstaan; zoals Pulled Pork, Texas Brisket en Kansas City Smoked Spareribs. In heel Amerika is barbecueën populair. Zo heeft elke regio zijn eigen specialiteit en in sommige staten worden zelfs heel serieuze wedstrijden gehouden.

Honger gekregen? Bestel dan snel!