• American Traditional BBQ
  • Bestellen op vrijdag, zaterdag en zondag

Wie ben ik. 

Mijn naam is Bart de Rooij. Geboren in Tilburg en opgegroeid in het mooie Venray (Limburg).

Na 3 jaar in Tilburg gewoond te hebben, is ons gezin vertrokken naar  Venray. Hier heb ik 27 jaar gewoond.

Vanaf dat ik klein was ben ik opgeroeid in de Horeca. Mijn opa Toon van de Put had een café genaamd Bar Sacramento in Tilburg waar wij met regelmaat te vinden waren. 

Op mijn 14e ben ik zelf in de Horeca gaan werken als afwashulp bij een snackbar waar ik al snel naar de keuken mocht om daar te helpen. 

Na een aantal jaar wilde ik wat anders in de Horeca gaan doen en dit werd uiteindelijk barman in  discotheek De Steeg in Leunen. 

Op de vrijdagavonden was ik te vinden in Café De Tijd, hier werkte ik ook als barman. 

Na een aantal opleidingen gevolgd te hebben  (niet afgerond) ben ik de Horeca Management Opleiding gaan doen in Wageningen. Hier heb ik bij mooie restaurants stage mogen lopen en bij sommige in de weekenden mogen blijven werken .De Librije *** en Oud Sluis*** waren hier twee van. 

Na de opleiding succesvol te hebben afgerond heb ik bij veel restaurants gewerkt als chef, maar dit was het niet helemaal. 

Ik ben daarna gaan werken als souschef bij een BBQ bedrijf genaamd El Hambre. Hier heb ik mijn liefde voor het BBQ'en ontwikkeld. We maakten gebruik van een Oklahoma Smoker en daarmee stonden we op vele foodfestivals in binnen- en buitenland.  Ook heb ik vele workshops en demo's omtrent BBQ gegeven voor Weber. 

Nadat ik terug ben verhuisd naar het mooie Tilburg heb ik het roer 180 graden omgegooid. Ik heb niet alleen een andere baan in een andere sector gevonden.  Maar ik heb  zelf ook een maagverkleining ondergaan. Daardoor is mijn liefde voor eten nog groter geworden. Dit omdat je minder kan eten maar er meer van kan genieten. 

Sinds december 2020 ben ik Rebel.bbq begonnen om deze liefde door te geven aan jou.