Dit ben ik

Mijn naam is Bart de Rooij. Geboren in Tilburg en getogen in het mooie Venray.

Ik ben opgeroeid in de Horeca. Mijn opa had een café genaamd Bar Sacramento in Tilburg waar ik als kleine jongen al regelmatig te vinden was. Na heel wat ervaring opgedaan te hebben als kok bij de Librije en Oud Sluis ben ik als souschef gaan werken bij BBQ bedrijf El Hambre.

 

"In december 2020 ben ik Rebel BBQ begonnen om mijn liefde voor eten en BBQ door te geven aan jou"

 

Hier is mijn liefde voor het BBQ'en ontstaan. We gerbuikten een Oklahoma Smoker en stonden hiermee we op foodfestivals in binnen- en buitenland.  Daarnaast gaf ik ook kookworkshops voor Weber om mensen net zo enthousiast te maken voor BBQ'en als ik.

Eenmaal terug in het mooie Tilburg besloot ik het roer 180 graden om te gooien. Ik wilde kiezen voor mezelf en mijn gezondheid en besloot een maagverkleining te nemen.. Hierdoor is mijn liefde voor eten alleen maar groter geworden. Want als je minder kan eten, wil je er nog meer van genieten.

In december 2020 ben ik Rebel BBQ begonnen om mijn liefde voor eten en BBQ door te geven aan jou. Barbecue is met een goed gevulde maag heerlijk onderuitgezakt genieten met familie en vrienden. Dat is Rebel BBQ.

 


Gastric Sleeve/Bypass. 

Heb jij een gastric sleeve of een gastric bypass? En wil je samen met vrienden en/of familie genieten? Dan ben je bij Rebel BBQ aan het juiste adres! Omdat ik weet hoe vervelend het is om online eten te bestellen hebben wij speciaal voor u 2 maaltijden met de juiste hoeveelheid. Je wilt samen hetzelfde eten en je wil niet te veel betalen voor iets wat je daarna toch weg moet gooien omdat je het niet meer op kan. 

Daarom hebben wij speciaal voor jou deze maaltijden, zodat jij ook kan genieten van een heerlijke traditional BBQ. 

Als jij ons kan laten zien doormiddel van een pasje + pasfoto dat jij een sleeve of een bypass hebt, dan kun jij genieten van onze speciaal gemaakte maaltijden.

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Geschiedenis American BBQ 

Het barbecueën is niet alleen van deze tijd. Nog voor de oprichting van de deelstaten hielden de native Americans al van de BBQ. Ze regen hele zalmen aan ceder houten stokken en deze werden boven een vuur geroosterd. Amerika is een land vol met wilde dieren, rivieren en baaien vol met vis en grote wouden met veel eikenhout. Het walhalla voor de echte BBQ liefhebber. Het eikenhout werd als brandstof gebruikt bij het bereiden van vlees en vis. In de zuidelijke staten van de Verenigde Staten werden hele varkens aan het spit bereid.  De varkens werden bereid boven een gat in de grond waarin verkoolde boomstammen lagen. Hier ligt de oorsprong van de Amerikaanse BBQ. 

 

Real American Barbecue

Real American barbecue, het echte Amerikaanse barbecueën, staat bekend als de klassieke BBQ. Het vlees wordt volgens de 'low&slow' methode bereid boven een rokend vuur. Zo zijn er tal van klassieke BBQ gerechten ontstaan; zoals Pulled Pork, Texas Brisket en Kansas City Smoked Spareribs. In heel Amerika is barbecueën populair. Zo heeft elke regio zijn eigen specialiteit en in sommige staten worden zelfs heel serieuze wedstrijden gehouden.