• American Traditional BBQ
  • Bestellen op vrijdag, zaterdag en zondag

Mijn naam is Bart de Rooij. Geboren in Tilburg en opgegroeid in het mooie Venray (Limburg).

Na 3 jaar in Tilburg gewoond te hebben, is ons gezin vertrokken naar  Venray. Hier heb ik 27 jaar gewoond.

Vanaf dat ik klein was ben ik opgeroeid in de Horeca. Mijn opa Toon van de Put had een café genaamd Bar Sacramento in Tilburg waar wij met regelmaat te vinden waren. 

Op mijn 14e ben ik zelf in de Horeca gaan werken als afwashulp bij een snackbar waar ik al snel naar de keuken mocht om daar te helpen. 

Na een aantal jaar wilde ik wat anders in de Horeca gaan doen en dit werd uiteindelijk barman in  discotheek De Steeg in Leunen. 

Op de vrijdagavonden was ik te vinden in Café De Tijd, hier werkte ik ook als barman. 

Na een aantal opleidingen gevolgd te hebben  (niet afgerond) ben ik de Horeca Management Opleiding gaan doen in Wageningen. Hier heb ik bij mooie restaurants stage mogen lopen en bij sommige in de weekenden mogen blijven werken .De Librije *** en Oud Sluis*** waren hier twee van. 

Na de opleiding succesvol te hebben afgerond heb ik bij veel restaurants gewerkt als chef, maar dit was het niet helemaal. 

Ik ben daarna gaan werken als souschef bij een BBQ bedrijf genaamd El Hambre. Hier heb ik mijn liefde voor het BBQ'en ontwikkeld. We maakten gebruik van een Oklahoma Smoker en daarmee stonden we op vele foodfestivals in binnen- en buitenland.  Ook heb ik vele workshops en demo's omtrent BBQ gegeven voor Weber. 

Nadat ik terug ben verhuisd naar het mooie Tilburg heb ik het roer 180 graden omgegooid. Ik heb niet alleen een andere baan in een andere sector gevonden.  Maar ik heb  zelf ook een maagverkleining ondergaan. Daardoor is mijn liefde voor eten nog groter geworden. Dit omdat je minder kan eten maar er meer van kan genieten. 

Sinds december 2020 ben ik Rebel.bbq begonnen om deze liefde door te geven aan jou. 


Geschiedenis American BBQ 

Het barbecueën is niet alleen van deze tijd. Nog voor de oprichting van de deelstaten hielden de Amerikaanse indianen al van de BBQ. Zo regen ze hele zalmen aan ceder houten stokken en werden deze boven een vuur geroosterd. Amerika is een land vol met wilde dieren, rivieren en baaien vol met vis en grote wouden met veel eikenhout. Ja, dit is het walhalla voor de echte BBQ liefhebber. Het eikenhout werd als brandstof gebruikt bij het bereiden van vlees en vis. In de zuidelijke staten van de Verenigde Staten werden hele varkens aan het spit bereid.  De varkens werden bereid boven een gat in de grond waarin verkoolde boomstammen lagen. Hier ligt de oorsprong van de Amerikaanse BBQ. 

 

WAT IS AMERIKAANS BARBECUEËN?

Real American BBQ, het echte Amerikaanse barbecueën, staat bekend als de klassieke BBQ. Het vlees wordt volgens de 'low&slow' methode bereid boven een rokend vuur. Zo zijn er tal van klassieke BBQ gerechten ontstaan; zoals Pulled Pork, Texas Brisket en Kansas City Smoked Spareribs. In heel Amerika is barbecueën populair. Zo heeft elke regio zijn eigen specialiteit en in sommige staten worden zelfs heel serieuze wedstrijden gehouden.


Gastric Sleeve/Bypass. 

Heb jij een gastric sleeve of een gastric bypass? En wil je samen met vrienden en/of familie genieten?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres! 

Omdat wij zelf weten hoe vervelend het is om online eten te bestellen hebben wij speciaal voor jullie 2 maaltijden met de juiste hoeveelheid. 

Bij ons draait het niet alleen om het eten, maar voornamelijk om de gezelligheid. Je wil samen hetzelfde eten en je wil niet te veel betalen voor iets wat je daarna toch weg moet gooien omdat je het niet meer op kan. 

Daarom hebben wij speciaal voor jou deze maaltijden, zodat jij ook kan genieten van een heerlijke traditional BBQ. 

Als jij ons kan laten zien doormiddel van een pasje + pasfoto dat jij een sleeve of een bypass hebt, dan kun jij genieten van onze speciaal gemaakte maaltijden.

Mocht je hier nog vragen over hebben, neem dan gerust contact op met ons.